*** TOINEN terveysasia lisätty artikkelin loppuun 6.9.-15 ***

 *** KOLMAS terveysasia lisätty artikkelin loppuun 16.12.2016 ***

 *** NELJÄS terveysasia lisätty artikkelin loppuun 4.7.2017 ***
Saimme toissa viikonloppuna ikäviä tietoja Cheron täyssiskon Tildan terveydestä, tavatessamme Tildan omistajan ihan sattumalta.

Tildan kennelnimi on Charisa FIN20057/08
(emä:Starsky Zarah, isä: Xanadu Spirit vom Skuddenhoff)

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20057%2F08&R=297


Tildan sairauksia :
* 2009 ocd leikkaus vasemmassa kyynärässä
* 2013 reilusti molemmin puolin luksoivan polven operaatio (ei vammaa taustalla)
* iho-oireet/herkkyydet joille löytyi 2014 diagnoosi IMT, immunivälitteinen trombosytopenia (verihiutalekato), joka on siis AUTOIMMUUNISAIRAUS.

Primaari trombosytopenia on sairaus, jossa elimistö muodostaa vasta-aineita omia verihiutaleita vastaan ja aiheuttaa siten verihiutaleiden määrän vähenemisen. Trombosyytit eli verihiutaleet muodostuvat luuytimessä ja osallistuvat veren hyytymiseen. Hoitona trombosytopeniaan käytetään kortisonia, solumyrkkujä ja verensiirtoja, mikäli potilas kärsii verenhukasta.


Mikäli olisimme tienneet näistä Tildan sairauksista, emme olisi antaneet Cheroa jalostuskäyttöön!
Varsinkin autoimmuunisairaus on sellainen, jota ei toivo yhdellekään koiralle! 


Katsoimme velvollisuudeksemme ilmoittaa näistä terveysasioista myös Cheroa käyttäneille kasvattajille, jotka ovat nyt tietoisia asiasta. Toivottavasti he ovat avoimia ja kertovat asiasta kasvattiensa omistajille.
Nyt pidämme peukut ja varpaat ristissä, ettei kukaan Cheron jälkeläisistä sairastu!


Asian tiimoilta voi ottaa yhteyttä minuun, jos haluaa lisätietoja.
Myös omia kokemuksia IMT:stä saa jakaa meille!

Tildan terveystiedot on saatu suoraan omistajalta ja julkaistu hänen luvalla.

*********************************

6.9.2016

Eikä nämä ikävät uutiset Tildaan loppuneet...

Cheron ja Tildan  täyssisko Chili - kennelnimi: Cheyenne FIN20056/08
emä:Starsky Zarah, isä: Xanadu Spirit vom Skuddenhoff

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN20056%2F08&R=297

Chilillä oli lähes koko elämänsä ajan hiivaa/allergiaa tassuissa, jotka olivat antibiooteilla hetken hallinnassa palaten jälleen uudelleen. (allergiat ovat usein autoimmuuniperäisiä) 
Keväällä 2012 Chili pudotti runsaasti turkkiaan ja laihtui - käytettiin eläinlääkärissä ja söi antibioottikuureja. Pääsiäistä ennen Chili alkoi juomaan runsaasti ja sen vatsa turposi. Pääsiäisenä sitten tuli äkkilähtö eläinlääkärille, kun koiran takapää petti/osin halvaantui, silmän valkuaiset olivat muuttuneet keltaiseksi ja koiran uloste oli veristä/mustaa.

Chilin maksa ja eläinlääkärin mukaan mahdollisesti myös munuaiset olivat pettäneet - vatsalaukkuun oli vuotanut runsaasti verta ja Chili jouduttiin lopettamaan vain hiukan päälle 4-vuotiaana :(

Omistaja harmitellut jälkeenpäin ettei Chilille tehty avausta, joten maksan (ja munuaisten?) pettämisen aiheuttanut syy ei ole tiedossa.  (Myrkytys on kuitenkin poissuljettu)

Chilin tiedot on saatu omistajalta ja julkaistu hänen luvalla.


***huokaus*** mitä tähän voi enää muuta sanoa... 
pakko pitää peukut pystyssä ja toivoa ettei Cheron jälkeläiset ja niiden jälkeläiset sairastu...

********************

16.12.2016

VOIHAN HUOKAUS ja SURU :(

hartaimpiakaan toiveita ei kuultu vaikka peukut olivat pystyssä....


Cheron jälkeläisellä Mantalla
(Weekasi Light My Fire synt.1/2011) on todettu marraskuun puolivälissä -16 trombosytopenia eli sama autoimmuunisairaus kuin Cheron siskolla Tildalla.

Toivomme sydämestämme, että hoito tehoaa, jotta Mantalla olisi paljon iloisia sekä hyvävointisia vuosia edessä! Kovasti Tsemppiä Mantalle ja koko perheelle! <3
 
Kiitokset Mantan omistajille ja Weekasi kenneliin Susannalle, jotka ottivat meihin yhteyttä ja kertoivat Mantan sairaudesta.  Kunnioitan avoimuutta kasvatusasioissa, ne koskettavat niin monia suoraan tai välillisesti - tietojen pimittäminen ei auta ketään... 


**********************

28.6.2017

Keskusteltu Cheron pojan Redin
(Weekasi Limited Edition, Mantan veli) omistajan kanssa suvun terveysrasitteista. Redi on upea uros, jolla on 3 pentuetta, mutta Milla on todennut esille tulleiden terveysriskien olevan sen verran suuret ettei Redi ole enää jatkossa jalostuskäytössä.
Tämä on samalla harmillista, mutta samalla myös erittäin vastuuntuntoista. Kiitos Milla yhteydenotosta <3


***********************

4.7.2017

VOI EI.... Lisää... :(

Cheron jälkeläisellä Hallalla
(Pikkupaimenen Snowball Effect synt. 8/15)
on ollut tassujen kanssa pidempään ongelmia - tassujen iho rikkoontunut helposti treeneissä. Lisäksi välillä lähinnä yksitellen tassut ovat kutisseet, minkä vuoksi Halla nuollut niitä kovasti - jopa niin kovasti, että Hallalla on yksinollessaan  jouduttu käyttämään kauluria.
Halla on saanut muutaman antibioottikuurin, jolla tassut hetkellisesti saatu kuntoon, kunnes sitten taas...

Halla viety tarkempiin tutkimuksiin, jossa otettiin laajat verikokeet sekä koepalat tassuista.
Patologin vastauksen mukaan Hallalla on epäspesifisiä kroonisia dermaattimuutoksia sekä kokkibakteereita ja malassezia-hiivoja. Eli suomeksi sanottuna allergiaa ja hiivaa, jonka aiheuttajaa ei tiedetä (toistaiseksi).

Halla on laitettu nyt eliminaatiodieetille, tassuja pestään/pidetään todella puhtaana ja tarvittaessa tassuihin laitetaan Vetramil-voidetta.

Toivotaan, että Hallan tassut saadaan sellaiseen kuntoon, että aktiivinen nuori koira pystyy liikkumaan vapaasti ja kestää harrastuksia - edes suurimman osan aikaa. Pidämme kovasti peukkuja!!!

Kiitos Hallan omistajille avoimuudesta <3*************************


Toivomme Cheron jälkeläisten (myös sukulaiskoirien) kasvattajien/omistajien ottavan meihin yhteyttä, mikäli näillä koirilla ilmenee jotain terveysprobleemaa.